Tíz otthoni gyógyszer a hörghuruthoz

Tíz otthoni gyógyszer a hörghuruthoz

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A bronchitis olyan állapot, amikor a tüdőben a hörgők csövek bélése gyullad meg.

A bronchitis lehet akut vagy krónikus. Az akut hörghurut legtöbb esete orvosi kezelés vagy antibiotikumok szükségessége nélkül tisztul meg.

A krónikus hörghurut súlyosabb és nehezebb kezelni.

Otthoni gyógyszerek

Néhány ember a következő otthoni gyógyszereket és az életmód -változásokat találja a bronchitisnél:

1. Rengeteg pihenés

A hörghurut egyik fő tünete a fáradtság. A fertőzés és a vele járó tartós köhögés rendkívüli fáradtságot okozhat.

A kutatások kimutatták, hogy az alvás fokozhatja az immunrendszert és elősegítheti a fertőzésből való gyógyulást.

Az alvás segíti a testet a szövetkárosodás javításában és új szövetek előállításában, a fontos hormonok felszabadításában és a megújításban.

Az alvás elősegítése érdekében több párnát használjon a fej felemeléséhez. Ez az alvási helyzet segíthet a légzés megnyugtatásában és a mellkasból való tisztításban.

A Nemzeti Szív-, Tüdő- és Vérintézet azt javasolja, hogy a felnőtteknek napi 7-8 órát kell aludniuk, a gyermekeket pedig napi 10-12 óránként. Ha elegendő alvást kapunk, elősegíti a fertőzés leküzdését és a bronchitis gyógyulását.

2. Elegendő folyadék ivása

A bronchitis a légutak és a tüdő alsó légúti fertőzése. Az orvosok gyakran azt tanácsolják a légzőszervi fertőzésben szenvedő embereknek, hogy növeljék a folyadékbevitelüket.

A bronchitisben szenvedő emberek kiszáradhatnak a láz, a gyors légzés, a orrfolyás, az orr, a hányás és a hasmenés miatti fokozott folyadékveszteség miatt. A kiszáradás szédüléshez, zavarhoz, fejfájáshoz és több kellemetlenséget okozhat a szájban és a torokban.

elegendő folyadék ivása bronchitis segítségével:

 • Kerülje a kiszáradást
 • Csökkentse a nyálkahártya vastagságát
 • Lazítsa meg az orr nyálkahártyáját
 • Nedvesítse meg a torkot

A folyadék tartalmazhat vizet, gyümölcslé, növényi teát, levest és a vizet az ételekben.

A kutatások azonban nem bizonyították vagy megcáfolták a légzőszervi fertőzések, például a bronchitis folyadékok fokozására vonatkozó ajánlást. A hidratáció azonban kompenzálja az elveszett folyadékot.

3. Nedvesítő használata

A párásítók növelik a szobában lévő nedvességszintet vízgőz vagy gőz kibocsátásával.

Az alacsony páratartalom és a hideg hőmérsékletek a légzőszervi fertőzések növekedésével kapcsolódnak. Az alacsony páratartalom irritálhatja az orr átjárásait és a torkát, viszkető szemet és száraz bőrt okozhat.

A fűtött és párásított levegő belélegzése segíthet a nyálkahártya meglazításában, és ösztönözheti azt, hogy engedje el.

Különböző párásítók elérhetőek online vásárláshoz.

A párásítót használó embereknek ellenőrizniük kell, hogy az egység megfelelően fennmarad -e, és a páratartalom szintjét ellenőrizzék. A piszkos párásítók a penész vagy a baktériumok tenyésztőhelye. A túl magas páratartalom légzési problémákat okozhat, valamint az allergia és az asztma-fellendülés kiváltása.

Pearififier nélküli emberek növelhetik a víz vizet a levegőben, ha a tűzhelyen forralják 5 percig óránként. Hozzáadhatnak néhány csepp borsmenta vagy eukaliptusz illóolajat, és néhány percig felfüggeszthetik a fejüket a tálra vagy a forrásban lévő víz serpenyőre, hogy enyhítsék a tüneteket. A törülközőt a fej fölé helyezve segít megőrizni a nedvességet.

4. A dohányzás abbahagyása

A dohányzás a krónikus bronchitis fő oka. A dohányzás leállítása és a használt füst elkerülése javíthatja az ember életminőségét.

A dohányzás károsítja a hörgőcsöveket, és lebontja a test védelmét a fertőzés ellen. A füst belélegzése súlyos köhögési illesztést válthat ki, hypertea hol kapható https://harmoniqhealth.com/hu/hypertea/ ha egy ember bronchitiszben van.

A dohányzás teljes leállítása vagy a csökkentése korlátozza a hörgők károsodását és elősegíti a gyorsabb gyógyulást. Az a személy, aki abbahagyja a dohányzást, kevésbé valószínű, hogy a jövőben akut hörghurutot kap.

Az embereknek távol kell maradniuk a többi irritáló anyagtól, amelyek hörghurutot okozhatnak, például porot, vegyi anyagokat a háztartási termékekben és a légszennyezést. A légkondicionáló és fűtési rendszerek szűrőit a gyártók ajánlása szerint kell megváltoztatni.

5. Egészséges étrend után

A bronchitis tüneteinek enyhítésére és az állapot kezelésére, a Nemzeti Szív, a Tüdő és a Blood Institute életmódbeli változásokat javasol, amelyek magukban foglalják az egészséges étrendet.

Az egészséges étrend gyümölcsökből, zöldségekből és teljes kiőrlésű gabonafélékből, valamint sovány húsokból, baromfiból, halból, babból, tojásokból és diófélékből áll. Ez magában foglalja a zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, valamint a telített és transzzsírokat, a koleszterinszintet, a sót és a hozzáadott cukrokat.

Egészséges étrend fogyasztása tartja az ember immunrendszerét. A kiegyensúlyozott étrend nem étkezése miatt az ember immunfunkciói károsodnak. Ezt a károsodást az energia és a makrotápanyagok elégtelen bevitele, valamint a specifikus mikrotápanyagok hiánya okozza.

6. A testfájdalmak és a fájdalmak kezelése

A tőzsdén kapható gyógyszerek, például aszpirin, acetaminofén vagy ibuprofen szedése segíthet enyhíteni a bronchitis tüneteit, például láz, fejfájás és fájdalmak.

Aszpirint csak a Reye -szindróma kapcsolódó kockázatának köszönhetően a gyermekeknek vagy a tinédzsereknek nem szabad adni.

nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAIDS), például aszpirin és ibuprofen, veszélyesek lehetnek az asztmás emberek számára, ezért kerülni kell.

7. Kerülje el a tőzsdén kívüli köhögés-szuppresszánsokat

A tőzsdén kívüli köhögéses gyógyszerek két fő típusa van:

 • köhögéscsökkentők , amelyek csökkentik a száraz köhögést a köhögési reflex blokkolásával.
 • köhögés -expektánsok, amelyek elősegítik a nyálkahártyát egy nedves köhögésből, és kenjék meg a légzőrendszert.

Nem javasolt, hogy az emberek köhögéscsökkentőket használjanak egy köhögéshez, amely felhozza a nyálkahártyát. Amikor a hörgők csövek bélését irritáló anyagok gyulladják meg, felesleges nyálkahártyát termelnek, ami gyakori köhögést okoz. A nyálkahártya köhögése segít eltávolítani az irritáló anyagokat a tüdőből és a légutakból.

A 2014-es Cochrane-áttekintés nem talált jó bizonyítékot a tőzsdén kívüli köhögéses gyógyszerek hatékonyságáról vagy annak ellen.

Kevés bizonyíték van arra, hogy a köhögési gyógyszerek hatékonyabbak, mint az otthoni gyógymódok. A méz és a citrom otthoni orvoslása valószínűleg ugyanazt az eredményt mutatja.

Nem ajánlott 12 hónapos korú csecsemőket adni a csecsemő botulizmusának kockázata miatt.

8. Az utólagos lip légzés használata

A krónikus hörghurutban szenvedő emberek gyakran gyorsan lélegeznek. A Parted-LIP légzésnek nevezett légzési módszer segíthet lelassítani a légzési tempót és a légszomjat.

A módszer úgy működik, hogy csökkenti a lélegzetet, ami hosszabb ideig nyitva tartja a légutak nyitva. Mivel a LIP LIP légzés lehetővé teszi, hogy több légáramlás folyjon be és ki a tüdőből, ez lehetővé teszi az ember számára, hogy fizikailag aktívabb legyen.

A LIP-lélegzés elvégzéséhez az embernek először két számra kell lélegeznie az orrlyukakon. Ezután lassan és óvatosan kell lélegezniük, kissé megpördült ajkakon keresztül, mintha megcsókolnának valakit, miközben négyre számítanak.

9. A torokfájdalom megnyugtatása

A bronchitis általános tünete a torokfájás. A torokfájdalom megnyugtatására számos módon lehet megnyugtatni:

 • A sósvíz garging
 • hűvös vagy meleg folyadékok ivása
 • Hűvös és puha ételek fogyasztása
 • Szopás rozgások, kemény cukorkák, jégkockák vagy jég felbukkan. A rombuszok gyógyszertárakban vagy online vásárolhatók.

 • Vény nélkül kapható rombolások és spray-k használata, amelyek online megvásárolhatók.
 • A vényköteles fájdalomcsillapítók vétele

A gondozók nem adhatnak 4 év alatti gyermekeket, bármi kicsi és nehéz szopni, mivel a fojtogatás kockázata van.

10. Táplálkozási és étrend -kiegészítők szedése

Van néhány bizonyíték arra, hogy a kiegészítők a bronchitisben szenvedő emberek számára előnyösek lehetnek. Az embereknek tanácsot kell kapniuk egy egészségügyi szolgáltatótól, amikor a kiegészítőket fontolgatják. Egyes kiegészítők kölcsönhatásba lépnek a gyógyszerekkel vagy mellékhatásokkal rendelkeznek.

n-acetilcisztein (NAC) az L-cisztein aminosav származéka. Az egyik áttekintés azt találta, hogy a NAC segíthet megakadályozni a krónikus hörghurut tüneteinek hirtelen romlását.

A probiotikumok élő mikroorganizmusok. Ha élelmiszerként vagy kiegészítőként fogyasztják, úgy gondolják, hogy az emésztőrendszerben a jótékony baktériumokat karbantartják vagy helyreállítják.

A probiotikumok szabályozhatják az immunrendszert. Kimutatták, hogy a probiotikumok jobbak, mint a placebó a légúti fertőzések megelőzésében, és jótékony hatással lehetnek az akut bronchitis tüneteinek időtartamára és súlyosságára.

Különböző probiotikus kiegészítők vásárolhatók az egészségügyi élelmiszerboltokban és az interneten.

mikor kell orvoshoz fordulni

Az akut bronchitis általában önmagában eltűnik, és otthon kezelhető pihenéssel, NSAID -ekkel és elegendő folyadékkal. Az akut hörghurut általában 3 hétig tart.

Fontos, hogy orvoshoz forduljon, ha:

 • A köhögés súlyos, és több mint 3 hétig tart
 • A nyálkahártya vért tartalmaz.
 • A légzés gyors, vagy vannak mellkasi fájdalmak
 • Az álmosság és a zavart előfordul

A láz több mint 3 napig, jelezheti a komolyabb állapotot , mint például a tüdőgyulladás.

Valaki, akinek krónikus hörghurutja és krónikus obstruktív pulmonális betegség (COPD) van szüksége bronchodilatorokra és szteroidokra, hogy kinyithassák a légutakat, és segítsék a nyálkahártyát. Az oxigénterápia szintén megkönnyítheti a légzést.

Akut vagy krónikus bronchitis nem mindig lehet megakadályozni. A dohányzás, a tüdőritánsok elkerülése és a kézmosás gyakran csökkentheti mindkét állapot kialakulásának kockázatát.

 • Influenza/hideg/SARS

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents